شیشه سکوریت، شیشه آینه ای یا شیشه نشکن نوعی شیشه است که مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت و ضربه نسبت به شیشه معمولی دارد. شیشه های معمولی می توانند پس از عملیات حرارتی تبدیل به شیشه سکوریت شوند. اما شیشه میرال نیز نوعی دیگر از شیشه های جدید است. در ادامه مطالب بیشتری درباره شیشه میرال بیان خواهیم کرد. جهت آشنایی بیشتر با این محصول تا انتها همراه ما باشید:

روش تولید شیشه میرال

 قبل از اینکه شیشه در مراحل حرارتی لازم قرار گرفته شود، با استفاده از ابزار برش شیشه آن را به اندازه لازم برش می دهند؛ زیرا شیشه سکوریت قابل برش نیست. سپس شیشه را در کوره ای با دمای بسیار بالا قرار داده و در مرحله بعد به طور ناگهانی سرد می شود. در این زمان شیشه دچار ضربه می شود و این موضوع منجر به ایجاد ویژگی های خاصی مانند مقاومت و استحکام در شیشه میرال می شود.

مراحل تولید شیشه میرال

فرآیند سخت شدن یا شکستن شیشه به دو مرحله اصلی تقسیم می شود:

١. مرحله اول:

دمای لیوان را به حدود ٧٠٠ درجه سانتیگراد رسانده و شیشه را چند دقیقه در این دما نگه می دارند. این عملیات تا زمانی که گرادیان دما در طول لیوان از بین برود و همان دما در کل شیشه ایجاد شود، ادامه دارد. کوره هایی که برای گرم کردن شیشه تا دمای مورد نظر استفاده می شوند، از نوع مقاومت الکتریکی هستند و کنترل دما خوبی دارند. در پایان این مرحله شیشه در تمام قسمت ها به صورت خمیری با دمای یکسان در می آید.

٢. مرحله پایانی:

شیشه ای که در فاز خمیری قرار دارد از کوره خارج شده و به سرعت توسط دمنده های هوا خنک می شود، به طوری که سطح شیشه به سرعت از حالت خمیری به جامد تبدیل شود. در حالی که مرکز شیشه هنوز در مرحله خمیری است. با سرد شدن بیشتر مرکز شیشه نیز شروع به یخ زدن می کند. کاهش دمای مرکز با انقباضاتی همراه است که باعث فشرده شدن لایه بیرونی شیشه و در نهایت ایجاد تنش های فشاری بر روی سطح شیشه می شود. در این مرحله استحکام شیشه سکوریت شده به بیش از 5 برابر شیشه خام خواهد رسید.

بررسی ویژگی های شیشه میرال

  • شیشه میرال پس از شکستن به ٦٠ تا ٧٠ قطعه در هر ١٠ سانتی متر مربع تبدیل می شود.
  • تحمل حرارت مستقیم تا ٢۵۰ درجه سانتیگراد
  • تاب کمتر از ۰.۵ میلی متر
  • تحمل فشار و نیرو
  • بدون موج و تغییر رنگ محسوس
  • با گذشت زمان هیچ تغییر رنگی رخ نخواهد داد
شیشه ميرال

کاربرد شیشه میرال

شیشه میرال به دلیل استحکام و مقاومت بالا در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی استفاده از شیشه میرال در مکان هایی که احتمال خطر وجود دارد (مانند زلزله و آتش سوزی) موجب افزایش سطح ایمنی می شود. برخی از کاربردهای این شیشه عبارتند از:

۱. شیشه ساختمانی

به دلیل رعایت اصول ایمنی نمی توان از شیشه معمولی در بسیاری از موارد ساختمانی استفاده کرد. اما نصب شیشه میرال به دلیل امنیت بالایی که دارد، تقریبا در تمامی قسمت های ساختمان قابل انجام است.

۲. نمای بیرونی شیشه ای ساختمان

در نمای بیرونی ساختمان مانند پوشش بالکن و آلاچیق می توان از شیشه سکوریت استفاده کرد. شیشه های میرال به گونه ای ساخته شده اند که در برابر باد شدید، گرمای زیاد، سرما و رطوبت بسیار مقاوم هستند؛ بنابراین استفاده از آن ها در نمای ساختمان علاوه بر ظاهر زیبا، استحکام خوبی را نیز به همراه دارد.

۳. پله ها و محافظ شیشه

استفاده از شیشه های نشکن در پایین و نزدیک پله ها برای جلوگیری از سقوط افراد بسیار مفید است. پله ها مکان های خطرناکی در هر ساختمانی هستند و استفاده از شیشه آینه ای که مقاومت بالایی در برابر ضربه و شکستگی دارد در پله ها بسیار رایج است. استفاده از شیشه در خانه سازی یکی از خاص ترین و جذاب ترین دکوراسیون ها را برای شما ایجاد می کند. شیشه میرال مقاومت و کیفیت بسیار بالایی برای ساخت پله های مستحکم دارد.

۴. درب شیشه ای ساختمان

استفاده از شیشه آینه برای درب های ورودی و خروجی ساختمان های واقع در نزدیکی پیاده رو بسیار مناسب و کاربردی است.

5. شیشه میرال در منزل

مقاومت شیشه میرال به ویژه در برابر حرارت و دما باعث شده است که این شیشه در لوازم خانگی بسیار مورد استفاده قرار گیرد. همچنین استفاده از شیشه نشکن در ساخت انواع میز و پارتیشن امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

6. دیوارهای شیشه ای

 شیشه های میرال در برابر حرارت و ضربه مقاوم هستند. همچنین تنوع بسیار زیاد آن ها در رنگ و طرح، باعث شده است که از شیشه میرال برای ساخت دیوارهای داخلی ساختمان ها به ویژه دیوارهای حمام و اتاق های شیشه ای استفاده شود.

شیشه ميرال

مزاياي شيشه ميرال

۱. قدرت

شیشه میرال را بنا به دلایلی به عنوان نوعی شیشه ایمنی می شناسند. این شیشه سکوریت شده پنج برابر قوی تر از شیشه های معمولی با همان اندازه و ضخامت است. به این معنی که می تواند ضربه های بسیار سخت تری را تحمل کند و احتمال شکستن آن کمتر است. شیشه آینه با شیشه لمینت متفاوت است (شیشه های لمینت بیشتر برای شیشه های اتومبیل استفاده می شود)؛ زیرا هر دو محصول از شیشه های استاندارد قوی تر هستند، اما هنگام خرد شدن رفتار متفاوتی دارند. در حالی که شیشه لمینت قطعات را به اندازه کافی در کنار هم نگه می دارد تا جایگزینی پیدا کند. شیشه آینه به صدها قطعه کوچک که تیز یا فشرده نیستند شکسته می شود و خطر آسیب را کاهش می دهد.

۲. مقاومت در برابر حرارت

شیشه میرال تا 5 برابر بیشتر از شیشه استاندارد در برابر حرارت مقاوم است. این نوع شیشه تا ۲۵۰ درجه حرارت را تحمل می کند. این امر باعث می شود هنگام آتش سوزی بسیار ایمن تر باشد؛ به همین دلیل است که در اکثر آپارتمان های مرتفع و ساختمان های دولتی و مدارس و ادارات از شیشه میرال برای پنجره های خود استفاده می کنند. اگر شیشه ‌های آینه ‌ای را انتخاب می‌ کنید، شیشه ‌های دوجداره که دو جداره شیشه ‌ای در کنار هم هستند، می‌ توانند عایق حرارتی بیشتری را فراهم کنند. در نتیجه به شما در کاهش هزینه ‌های انرژی در طول زمستان کمک کنند.

۳. صدا را کاهش دهید

شیشه میرال تقریبا دو برابر شیشه استاندارد معمولی قابلیت عایق صدا دارد. به همین دلیل تمام شیشه ها از نظر عایق صدا تست می شوند و سطح صدا را ۶۰ دسی بل کاهش می دهند. این باعث می شود این نوع شیشه در استودیو، سالن بدنسازی، رستوران یا سینما که کاهش صدا مهم است، کاربردی تر باشد.

۴. محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش

شیشه میرال ۶۵ درصد از اشعه ماوراء بنفش را جذب می کند و به آن SPF حدود ۱۶ می دهد. می توانید از رنگ برنزی یا خاکستری استفاده کنید که با مسدود کردن بیشتر اشعه ماوراء بنفش، SPF شیشه آینه شما را افزایش می دهد.

۵. مقاومت در برابر ضربه

در مقایسه با شیشه های معمولی شیشه آینه نه تنها قوی تر است، بلکه در برابر ضربه نیز بسیار مقاوم است. این باعث می شود که این محصول برای کاربردهای امنیتی در بسیاری از مکان ها، مانند پنجره های دفتر شخصیت های سیاسی مهم و آپارتمان ها، حمام های شیشه ای و پنجره های سرپناه اتوبوس ها مناسب باشد.

۶. زمان

شیشه آینه ای اغلب برای شیشه های خانگی استفاده می شود؛ زیرا نسبت به شیشه های استاندارد بسیار بادوام تر و کمتر در معرض شکستگی هستند. از این شیشه در تولید میز ناهار خوری شیشه ای و دوش حمام استفاده می شود.

معایب استفاده از شیشه ميرال

عینک های میرال یا سکوریت با وجود تمام ویژگی ها و مزایای مثبتی که دارند، معایبی نیز دارند. دانستن نکات مثبت و منفی در مورد این شیشه ها به ما کمک می کند تا بهترین و مناسب ترین نوع شیشه را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید. برخی از معایب استفاده از شیشه میرال عبارتند از:

  • امکان تغییر استحکام عینک وجود ندارد.
  • یکی از مهمترین معایبی که در استفاده از شیشه سکوریت می تواند مشکل ساز باشد، این است که شیشه میرال پس از تولید قابل لبه، برش، سوراخ کاری و … نیست.
  • قیمت شیشه میرال بالاتر از شیشه معمولی است. این موضوع را می توان یکی از معایب شیشه سکوریت به حساب آورد، اما از طرفی این قیمت بالاتر در مقایسه با کیفیت بالاتر این شیشه ها بهینه به نظر می رسد.
  • شیشه سکوریت بسیار مقاوم تر از شیشه معمولی است. اما لبه ها و گوشه های این نوع شیشه ها بسیار شکننده هستند و در برابر کوچکترین ضربه حساس هستند. اگر قسمتی از میرال یا شیشه سفت شده بشکند یا ترک بخورد، کل شیشه خرد می شود و می افتد.
شیشه ميرال

سخن پایانی

شیشه میرال محصولی است که در مقایسه با شیشه خام استحکام بیشتری دارد. به طوری که مقاومت در برابر ضربه بیش از ۵ برابر شیشه خام (ساده) است. شیشه میرال با شکسته شدن به قطعات کوچک با لبه های صیقلی که قدرت برش ندارند، خرد می شود. در نتیجه خطر جراحت بسیار کاهش می یابد. امیدوارم از مط العه این مطالب لذت برده باشید.